...

TILLBEHÖR

Tillbehör

Nivåövervakning

Överfyllnadskydd & lågnivåvakt

MAFA paddelvakter & kapacitiva givare med gemensam inkopplingspunkt för nivåvakter monterade i t ex en silo. Kopplingsboxarna är försedda med plintar för inkoppling av matningsspänning, nivåvakter och externa varningslampor för max och min nivå. Det finns även möjlighet att få ut 24VDC för att ansluta t ex ett Våginstrument. Finns i två versioner, för användning av en eller två givare.

MAFA Nivågivare

Komplettera din silo med givare för att förhindra överfyllning och få larm när din silo behöver fyllas på. MAFA använder paddelvakter och kapacitiva givare, vad man väljer beror på vilket material givaren skall känna av. Givarna kan också användas i t ex mellanförråd och fallschakt som startar och stänger av skruven.

Silovägning

Med MAFA Silovägning får du på bästa och säkraste sättet kontroll på inlevererat material och förbrukning.
Ett paket för silovägning består av lastceller inkl. tryck-platta, kopplingslåda, infästning för silofot och avläsningsdisplay för visning av silons innehåll i kg

Linradar

ATEX-klassad enligt EEx 1/2 d. MAFA linradar passar utmärkt för fasta material såsom foder och träpellets och arbetar efter TDR (Time Domain Reflectometry)-principen som är välkänd från mätning av kabelavbrott. Avståndet till materialet är direkt proportionell mot pulstiden. TDR tekniken är oberoende av materialet och utrymmet ovanför.
Den uppmätta signalen konverteras till en 4-20 mA ström samt en HART signal för vidare bearbetning. Mikropulser skickas längs en lina med ljusets hastighet. När pulsen når materialytan, reflekteras den tillbaka till nivåmätaren.

MAFA Connect

En komplett molnbaserad lösning för nivåkontroll i silo.
MAFA Connect sköter bevakningen av materialnivån i silon, och presenterar på ett enkelt sätt mätvädena i mobiltelefon eller dator.
MAFA Connect kan även anslutas till din leverantör av bulkvaran, det ger både dig och din leverantör ökad trygghet och fördelarna av välplanerade leveranser.

Omrörare

MAFA Omrörare är till för att underlätta tömning i silos med UNIK skruvlåda, vid lagring av trögrinnande och aggregerande material. Snäckväxelmotordriven axel med omrörarvingar, monteras i UNIK skruvlåda, även för eftermontering

Silofyllare

Silofyllaren används när man vill fylla material från små- eller storsäck upp i en silo. Systemet består av ett mineralpåslag kopplat till transportskruvar. I mineralpåslaget sitter ett galler monterat. Det används dels som skydd mot den roterande transportskruven dels kan det användas för att ställa säckar på vid tömning (max vikt 1000 kg). 

Transportskruven monteras mot mineralpåslaget samt vertikalt upp längs silon. Från utloppet släpps material ner genom silons tak.

Stege och takplattform

MAFA silo kan utrustas med takplattform och sidostege för enkel åtkomst till t.ex. självrensande filter eller toppluckor.
Även landgångar mellan silos finns som tillval.

MAFA Sidostege, Plattform & Landgång

Önskar man tillgänglighet av t.ex. cyklon, självrensande filter och överfyllnadsskydd så har MAFA ett komplett sortiment med sidostege, plattform och landgång för MAFA silon. Klätterhinder och fallskyddssystem finns som tillbehör.
Stegarna levereras som standard med ryggskydd som börjar ca 2,5 meter över mark. En plattform kan erbjudas för sotning av skorsten alt. åtkomst av elevator m.m.

Elstyrningar

MAFA tillverkar och utvecklar egna elstyrningar till alla typer av installationer. MAFA kan leverera styrningar för allt från en enkel transportskruv från silo till styrsystem för hela foderberedningar eller industriprocesser.

Startrör & transportrör

Vårt sortiment omfattar fyllnings- och transportrör, böjar, fästen samt cykloner i en mängd olika storlekar.

• Startrör finns i längder från 0,17 m till 1 m.
• Transportrör finns i längder från 0,5 m till 3 m.
• Böjar med 45° resp. 90° böjning.
• 90° böj finns även med lång radie.
• Väggfäste finns för horisontell resp. vertikal montering.
• Cykloner tillverkas i ett flertal storlekar.
• Godstjockleken på rören är 1,5 mm och böjar på 2,0 resp. 3,6 m.
• Samtliga detaljer är varmgalvaniserade.

På bilden visas nerifrån: fyllningslås, startrör med tvärgående väggfäste, gummipackning, transportrör med längsgående väggfäste, 90° långradieböj, 45° böj, 90° böj, rörfläns för väggfäste samt cyklon.

Teknisk specifikation:

utv dia

godstjocklek

radie

byggmått

Tubrör

101,6 mm

1,5 mm

Böj kort radie

101,6 mm

3,6 mm

237,5 mm

290 mm

Böj lång radie

101,6 mm

2,0 mm

575 mm

920 mm

Fläns

145 mm