FÖRETAGET

Historia

I mitten av 1950-talet förändrades det svenska lantbruket i snabb takt. Jordbruksmaskiner, gödning, odlingsmetoder utvecklades och lantbruken växte snabbt. Också foderhanteringen rationaliserades och anpassades till stordrift. Från att lantbrukarna hanterat djurens foder i säck övergick man till att lagra foder i silos. 

MAFA byggde sina första silos i slutet av femtiotalet och utvecklade också en foderblandare för att man på gårdsnivå skulle kunna framställa sitt eget foder. Där och då började resan mot det internationella företag som MAFA är idag. MAFA är fortfarande familjeägt, idag av Mats Andersson som varit ägare sedan 1978. 

 

MAFA idag

Brödet på ditt bord. Bordet under brödet. Den prickiga korven och malten till den goda ölen. Värmen i ditt hus. MAFA bidrar i många sektorer genom sina siloslösningar. 

Vi har stor erfarenhet av silotillverkning och materialhantering av bulkvara, t ex lagring av foder, träpellets och plastgranulat. Vi erbjuder också unika lösningar, skräddarsydda för dig som kund. 

Vi nyttjar produktionstekniken och vår kompetenta personal kan göra allt från en serieproducerad silo till en skräddarsydd specialanläggning inom marknadsområdena lantbruk, industri och bioenergi. 

MAFA är idag marknadsledande i Sverige och mer än 50 % av tillverkningen går på export. Idag är vi leverantör av såväl enskilda delar som kompletta systemlösningar med allt från projektering till montering. 

Vi tillverkar det mesta i vår egen fabrik i Ängelholm, Skåne. 

Företaget